Componente suspensii pneumaticeComponente suspensii pneumatice
Componente suspensii pneumatice Avantajele suspensiei pneumatice
Aplicarea suspensiei pneumatice
Aveți grijă la funcționarea suspensiei pneumatice
Producător : Arnott
Model :
Original part number : K-3581
  Disponibil
211.23 lei
Expeditorul : AEROPIK
Model : Land Rover Discovery 2
Original part number : DA5136KIT
  Disponibil
295.52 lei
Expeditorul : AEROPIK
Model :
Original part number : RH-3570
  Disponibil
524.59 lei
Expeditorul : AEROPIK
Model :
Original part number : RH-3569
  Disponibil
524.59 lei
Producător : RAPA
Model :
Original part number : 8052250671
  Disponibil
1209.83 lei
Producător : RAPA
Model :
Original part number : 558103M000
  Disponibil
1537.08 lei
Expeditorul : AEROPIK
Model :
Original part number : 955 358 730 02
  Disponibil
197.34 lei
Expeditorul : AEROPIK
Model :
Original part number : 3D0616001
  Disponibil
438.32 lei
Expeditorul : AEROPIK
Model :
Original part number : 3D0616002
  Disponibil
438.32 lei
Producător : BMW
Model :
Original part number : 61 36 6 901 469
  Disponibil
125.94 lei
Expeditorul : AEROPIK
Model :
Original part number : 9A7616014
  Disponibil
1456.76 lei
1537.08 lei
Expeditorul : AEROPIK
Model :
Original part number : A6393280030
  Disponibil
751.68 lei

Cele mai căutate marci

Suspensie pneumatică

Suspensie pneumatică

Suspensia pneumatică este o componentă conectată la aer care înlocuiește așa-numita suspensie cu lonjeroane MacPherson. Suspensia pneumatică oferă un avantaj uriaș pentru a crește confortul de condus și pentru a menține garda la sol constantă, indiferent de sarcina pe care o are mașina. Suspensia pneumatică permite mașinii să meargă mai sus sau mai jos. Sistemul de control al suspensiei pneumatice este format din:

- Compresor suspensie pneumatica de înaltă performanță care alimentează întregul sistem

-Bloc de supapă cu electrovalve, care este responsabilă pentru furnizarea de aer la momentul potrivit pentru fiecare dintre cele patru airbag-uri

-Senzori de înălțime care măsoară fiecare secundă și determină înălțimea exactă necesară a suspensiei pneumatice pentru ca mașina să fie perfect nivelată.

-Perne de aer - sfere/baloane de cauciuc umplute cu aer comprimat

-Unitate electronica care se ocupa de intregul sistem de suspensie pneumatica, cand si cum se lucreaza

 

AVANTAJELE SUSPENSIEI PNEUMATICE

 

Mașinile moderne, datorită suspensiei pneumatice, sunt mult mai silențioase și rulează la niveluri de vibrații mult mai scăzute. Acest lucru contribuie atât la niveluri mai scăzute de oboseală și disconfort al șoferului, cât și la o călătorie mai confortabilă a pasagerilor. Suspensia pneumatică mai eficientă duce la niveluri mai scăzute de vibrații ale caroseriei, ceea ce, la rândul său, duce la mai puțină sarcină și uzură a anvelopelor. De obicei, în cea mai înaltă clasă, așa-numitele mașini din clasa premium, suspensia pneumatică este montată atât pe puntea față, cât și pe cea spate, astfel este posibil un nivel de reglare a întregii mașini. Acest lucru, la rândul său, ajută la conducerea off-road și off-road, deoarece mașina ar putea fi ridicată pentru a depăși obstacolele mari. Dimpotrivă, suspensia pneumatică este redusă atunci când se conduce la viteze mai mari, de exemplu pe autostradă. Acest lucru contribuie la o rezistență mai mică, o aerodinamică mai bună, o stabilitate mai bună și un consum mai mic de combustibil. Pentru mașinile care sunt modele T, sau așa-numitele modele break, suspensia pneumatică este montată doar pe puntea spate. În acest fel, este posibilă tractarea rulotelor și remorcilor mai grele, menținând în același timp poziția orizontală a caroseriei garantată. Suspensia pneumatică împiedică poziția inferioară a punții din spate. Când mașina este grea, partea sa din spate nu se întinde pe pământ, iar partea din față nu se ridică sus. Suspensia pneumatica asigura si garanteaza pozitia corecta a farurilor, precum si stabilitate, siguranta, usurinta in operare si confort.

 

APLICAREA SUSPENSIEI PNEUMATICE
 

Suspensia pneumatică este de obicei folosită pentru a crește confortul și siguranța mașinilor premium, dar nu numai. Suspensia pneumatică este, de asemenea, utilizată pe scară largă în vehiculele cu destinație specială, cum ar fi ambulanțele, camioanele de pompieri, vehiculele de protecție civilă, asistența rutieră, vehiculele pentru transportul persoanelor cu dizabilități și multe altele. În toate acestea, suspensia pneumatică permite o fiabilitate mai mare la sarcină crescută. Astfel de mașini sunt, de obicei, echipate cu echipamente mai grele, care într-o suspensie cu arc ar duce la oboseala foarte rapidă a metalului din arcuri, reducând spațiul liber la drum, ceea ce, la rândul său, duce la nefuncționalitatea și nefiabilitatea vehiculelor cu destinație specială. Suspensia pneumatică permite mașinii să mențină o poziție plană a caroseriei. Suspensia pneumatica previne pozitia joasa a puntei spate, permite si pozitionarea corecta a farurilor. Suspensia pneumatică îmbunătățește stabilitatea, siguranța, confortul și ușurința de manevrare și manevrabilitate.

 

ATENȚIE PENTRU COMODITATEA SUSPENSIEI PNEUMATICE

 

Îngrijirea suspensiei pneumatice este de o importanță deosebită pentru buna funcționare a acesteia. În general, cele mai predispuse la probleme sunt părțile din cauciuc ale airbag-urilor. In cazul depistarii si solutionarii intempestive a unei astfel de probleme sau neglijarea acesteia, aceasta duce la probleme cu buna functionare a suspensiei pneumatice si inlocuirea ulterioara, pe langa airbag-urile, dar si compresorul de aer. Sistemul de suspensie pneumatică este multicomponent și o problemă cu fiecare componentă poate duce la defectarea întregii suspensii pneumatice. Grija proprietarilor de mașini cu suspensie pneumatică se exprimă și prin verificări periodice în service. În e-shop-ul aeropik.ro veți găsi tot ce aveți nevoie pentru a menține sistemul de suspensie pneumatică al mașinii dumneavoastră în stare de funcționare.