Piese aftermarket și de ce să le alegi

Piese aftermarket și de ce să le alegi

Ce înseamnă termenul de piese de schimb „aftermarket”?

Piesele de schimb „aftermarket” sunt piese de schimb fabricate de o companie care nu este producătorul original al vehiculului dvs., dar au aceeași calitate ca și originalele.

De asemenea, sunt cunoscuți ca:

  • Piese de schimb de bază
  • Nu sunt piese OEM
  • Serviciul de vânzări

Pe lângă piesele care poartă marca producătorului vehiculului (adică piese OEM), există și cele fabricate pe aceeași linie de producție ca componenta originală a vehiculului (adică OES), precum și altele fabricate de producătorii de vehicule. bucăți de „calitate similară”. Piesele din aceste categorii sunt adesea mai ieftine decât piesele identice care poartă marca producătorului vehiculului. "

(Comunicare a COMISIEI COMUNITĂȚILOR EUROPENE; {SEC (2009) 1052} {SEC (2009) 1053})

Când se folosesc piesele de piață?

Când vine vorba de repararea unei mașini după un accident de mașină, compania de asigurare are opțiunea de a utiliza piese de schimb în locul pieselor originale ale producătorului (OEM) Uneori, aceste piese sunt fabricate de același producător care a făcut partea originală.

Piesele de schimb aftermarket au o calitate mai proastă? Avantajele și dezavantajele pieței accesoriilor și pieselor OEM.

Piesele aftermarket sunt un subiect de dezbatere de mulți ani. Consumatorii sunt îngrijorați de faptul că aceste tipuri de piese de schimb nu sunt la fel de bune, sigure și de încredere ca piesele OEM originale. Acesta este un concept complet greșit.

Unele ateliere de reparații auto preferă din ce în ce mai mult piesele „aftermarket”, deoarece piesele de calitate superioară care sunt de partea lor au câștigat popularitate și sunt considerate alternative la piesele producătorului și, în unele cazuri, s-a susținut că acestea pot fi chiar un o opțiune mai bună În multe cazuri, producătorii de piese de bază sau de schimb pot utiliza materiale mai scumpe sau tehnologii mai avansate pentru fabricarea lor decât producătorii oficiali.

Un alt avantaj al „aftermarket-ului”, de exemplu, este că de multe ori au garanții mai lungi (uneori pe viață).

Există diferite tipuri de piese de schimb aftermarket?

În ceea ce privește acest tip de piese, este sigur că veți dori să vă asigurați că sunt certificate. Asociațiile de certificare ale pieselor vehiculului au standarde și orientări ridicate pentru fabricație. Se efectuează teste de fabricație, calitatea materialelor și integritatea pieselor. Pentru a obține certificarea, testele trecute de părți trebuie să stabilească dacă acestea sunt „echivalente funcțional” pentru piesele OEM. În Aeropik veți găsi accesorii certificate care au trecut prin toate etapele testării calității.

Care este avantajul pieselor de schimb aftermarket?

Potrivit Asociației Asiguratorilor din Statele Unite (PCI), aceleași piese de schimb economisesc consumatorilor 1,5 miliarde de dolari pe an, iar costul mediu al unei piese OEM este de aproximativ 60% mai mult. Economisiți bani pentru costurile de reparație. De asemenea, acestea pot fi mai accesibile decât piesele originale ale producătorului economisind timp proprietarului în repararea mașinii sale.

În calitate de distribuitori ai mărcilor precum AMK, la Aeropik avem opțiunea de a vinde piese „aftermarket” fără a trece prin producători oficiali, uneori la un preț mult mai mic decât ceea ce veți găsi acolo. Cu alte cuvinte, piesa este „aftermarket”, dar este de la producătorul original de echipamente.

Pentru a rezuma: piesele „aftermarket” sunt mai puțin costisitoare pentru a înlocui partea inițială a producătorului și au exact aceeași calitate: pur și simplu nu au eticheta mărcii producătorului.

În Aeropik suntem dispuși să ajutăm clienții noștri în căutarea pieselor de piață și piese OEM certificate de înaltă calitate la prețuri accesibile. În magazinul nostru online veți găsi o gamă largă de mărci de piese de schimb importate. Experiența suspensiei pneumatice vă poate răspunde la întrebări.