Suspensie pneumatică - întreținere și service (Partea a II-a)

Suspensie pneumatică - întreținere și service (Partea a II-a)

Caracteristicile suspensiei pneumatice

Caracteristicile suspensiei pneumatice

În practică, suspensia pneumatică este o componentă interconectată care funcționează în aer și înlocuiește așa-numita suspensie cu lonjeroane MacPherson. Mai simplu spus, acestea sunt amortizoare cu airbag-uri încorporate care sunt umflate de un compresor airbag. Airbagurile, ca o componentă a suspensiei pneumatice generale, au capacitatea de a rezista la o capacitate de încărcare mult mai mare decât un arc, ceea ce le face mult mai fiabile. Sunt un balon de cauciuc, o sferă umplută cu aer comprimat, de obicei 6,5-7 bar. Anvelopa din airbag-uri este multistratificată și suficient de elastică.


Avantaje pe care le aduce suspensia pneumatică:

  • Suspensia cu perne de aer vă permite să reglați înălțimea mașinii în funcție de suprafața drumului pe care vă aflați.
  • Airbagurile contribuie la confortul condusului, mai ales pe terenuri accidentate. Acesta este motivul principal pentru care tot mai multe mașini își primesc suspensiile pneumatice din fabrică.
  • Datorită suspensiei pneumatice, mașinile moderne sunt mult mai silențioase și rulează la niveluri de vibrații mult mai scăzute. Acest lucru contribuie atât la niveluri mai scăzute de oboseală și disconfort al șoferului, cât și la o călătorie mai confortabilă a pasagerilor.
  • Suspensia pneumatică duce la niveluri mai scăzute de vibrații ale caroseriei, ceea ce, la rândul său, duce la mai puțină sarcină și uzură a anvelopelor.

 

Întreținerea componentelor individuale ale suspensiei pneumatice
Cu toate acestea, sub influența multor factori, airbag-urile se uzează în timp. În funcție de regiune și de condițiile suprafețelor rutiere pe care circuli cel mai des, părțile din cauciuc ale airbag-urilor sunt cele mai susceptibile de îmbătrânire, dar și de uzură prematură din cauza acumulării de murdărie, nisip și sare în condiții de iarnă. În timp, astfel de suprapuneri creează o suprafață rugoasă și abrazivă care distruge treptat materialul cauciucat al airbag-urilor, ceea ce agravează problema, mai ales în timpul mișcării când airbag-urile sunt în mișcare. Microfisurile se deschid și se închid mai des, iar pierderea de aer este mult mai mare și devine imposibilă compensarea compresorului de aer. Nu trebuie să așteptați să explodeze pentru a merge la benzinărie. Un service neglijat, conducerea prelungită a unei mașini care are o scurgere de aer din airbag-uri, este o condiție prealabilă pentru o deteriorare mai mare a suspensiei pneumatice. Cu furnizarea constantă de aer de la compresorul suspensiei pneumatice și funcționarea excesivă a acestuia, este doar o chestiune de timp să se schimbe pentru a avea nu doar un airbag, ci și un compresor și un releu.

Întreținerea suspensiei pneumatice

Diagnosticarea la timp este obligatorie. Experții recomandă ca de îndată ce găsiți o diferență la nivelul mașinii, în ciuda setărilor pe care le faceți, să vizitați cât mai curând un centru de service autorizat. Acolo profesionistii se vor ocupa de masina ta. Aceste ateliere de reparații au echipamentul modern necesar și personalul bine pregătit pentru a face față problemei. Dacă există o problemă cu suspensia pneumatică, NU este recomandat să înlocuiți piesele cu altele second-hand, reciclate sau obscure. O reparație cu piese de schimb de proastă calitate va fi destul de sărată. Acest lucru poate provoca daune semnificativ mai mari șasiului mașinii dumneavoastră. Contrar credinței populare, întreținerea și întreținerea suspensiei pneumatice este mai puțin costisitoare în ultima vreme, deoarece există deja multe piese noi-nouțe pe piață - piese aftermarket, care sunt adesea mult mai accesibile decât originalele și nu sunt de calitate inferioară. În magazinul online AEROPIK suntem alături de clienții noștri atunci când caută piese de schimb de calitate, certificate și de încredere și piese OEM la prețuri accesibile. Magazinul nostru online oferă o selecție largă de mărci, tipuri și prețuri de piese aftermarket importate din întreaga lume, iar echipa noastră de profesioniști cu experiență este aici pentru a vă răspunde la întrebări.